3 gode forslag til jyske Road trip-destinationer

februar 7, 2021 by Ingen kommentarer

Er du begyndt at trænge til at komme lidt væk hjemmefra? Du er helt sikkert ikke alene. COVID-19 har lukket verden godt og grundigt ned, og der er lange udsigter til udlandsrejser. Der er dog som bekendt intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Så hvorfor ikke udnytte den nuværende verdenssituation til at besøge nogle af de mange skønne steder lige her i Danmark? Herunder giver vi dig tre forslag til Road trip-destinationer i Jylland.

Oplev rå natur i Vestjylland

Vestjylland er et skønt sted. Her kan du besøge Vesterhavet med de bølgende klitter. Eller du kan gå en tur ved Skjern Å, hvor du nærmest kan se uendeligt langt ud over de flade marker. Naturen i Vestjylland er rå og vindblæst, men også utroligt charmerende. Mange steder vil du f.eks. opleve, at træerne alle sammen hælder til den samme side, fordi den hårde Vestenvind ofte er ubarmhjertig.

Når du er ved den danske vestkyst, bør du ikke snyde dig selv for at smage på de lokale retter. De byder nemlig på alt godt fra havet. En rødspættefilet smager bare bedre, når den kommer direkte fra havet og serveres med kartofler og persillesovs.

Én ulempe ved Vestjylland er dog, at der kan være lidt huller i mobilnettet. Disse huller kan du dog hurtigt danne dig et overblik over ved at se dækningskort for danske teleselskaber. Det bør i hvert fald ikke afholde dig fra en tur vestpå.

Mærk historiens vingesus i Midtjylland

Hvis du er interesseret i historie, er det værd at besøge hjertet af Jylland. I Viborg kan du gå en tur i de middelalderlige gader omkring Domkirken. Her er byens katolske fortid tydelig – især hvis du lægger mærke til vejnavnene i centrum, der ofte er opkaldt efter en katolsk helgen.

Ikke langt fra Viborg, kan du gå en tur i Kongenshus Mindepark. Her kan du få et indblik i historien bag opdyrkningen af den jyske hede. Det er utroligt interessant at studere de mange mindesten, der er opsat i mindeparken. Hver sten repræsenterer nemlig en del af Jylland, og de fleste er flot udsmykket og bærer et citat, der passer til det enkelte område.

Oplev kultur i den nordjyske hovedstad

Er du mere til kultur end historie, kan du tage turen nordpå til den nordjyske hovedstad, Aalborg. Byen er ikke særligt stor, men den har stadig et stort udvalg af kultur, mad og shopping. Der er f.eks. massevis af museer i Aalborg, som du kan besøge i ro og mag. Uanset om du er til kunst eller historie, kan du finde et museum, der falder i din smag. Når du er blevet mættet af kulturen, kan du finde en nærliggende restaurant eller café og nyde et dejligt måltid mad. Der er mange forskellige spisesteder at vælge imellem, så her er der også noget for enhver smag. Hvis du er mere interesseret i shopping i Aalborg, er det helt sikkert også en mulighed. Der er en masse små og store butikker, hvor du kan svinge dankortet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *