Pas på vinterens bilfælder

september 15, 2022 by Ingen kommentarer

Det bliver allerede nu mørkere og mørkere og bilen står til tider badet i den morgenfriske dug. Snart er dette dog afløst af endnu hårdere vejr og muligvis sne. Vintersæsonen stiller ekstra krav til bilen, og derfor kan det svare sig at lave en kontrol og klargøre den. Her kommer nogle af de mest nødvendige ting, du bør huske.

Vinterdæk

Vinterdæk er bedst, når der er is eller sne på vejene. Her vil dækkende give dig bedre vejgreb end dine helårsdæk. At man partout skal skifte til vinterdæk, når foråret rammer, er dog lidt en skrøne. Det er en god idé, da man så er forberedt, hvis det hårde vejr skulle indtræffe. Men om det er strengt nødvendigt, afhænger også af dine kørselsbehov og hvor du kører.

Kølervæske

Kølervæsken er noget, som skal være kontrolleret og i vinkel, allerede inden det bliver rigtig koldt. Det værste, som kan ske med bilen, er at man om sommeren har kørt med vand som kølervæske og først husker det, når det er for sent. Vand udvider sig i frostvejr, og derfor kan det faktisk ødelægge alt fra slanger til hele motorblokken. Sørg derfor altid for frostsikker kølervæske. Det er en streng nødvendighed.

Bremser

Virker bremserne? Det er essentielt om vinteren. Du kan selv teste ved at se, om bilen bremser lige og ved at lytte efter mislyde. Du kan også tjekke om du kan pumpe bremsen.

Husk også at bremserne har behov for bremsevæske, hvilket du skal kontrollere er påfyldt i tilstrækkeligt omfang.

Gnaversirene

Hvad er en gnaversirene? Svaret er, at det er et lille ultralydsapparat, som udsender et signal, der holder skadedyr fra din bil. Apparatet installeres i bilens elnet (det bruger minimalt med strøm), og så passer det ellers sig selv.

Fordelen ved at have et sådant apparat installeret, er at du ikke risikerer at skulle slås med mår i bilen. Det er nemlig meget almindeligt, at dyr som måren søger hen mod bilen, når der er koldt uden for. Den lune bilmotor lokker og ligner et perfekt opholdssted, hvilket er dårlige nyheder for dig. Måren kradser og gnaver nemlig, og kan derfor ødelægge slanger, kabler m.m. – hvilket gør det risikabelt at køre i bilen. Vær derfor præventiv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *