Se tre tips til at få en god julefrokost

februar 22, 2021 by Ingen kommentarer

Selvom mange julefrokoster er aflyst på grund af de nye restriktioner i forbindelse med Corona virussen, så kan man stadig have en lille komsammen. Her vil jeg prøve at dele de bedste tips til at holde en god julefrokost. En af de ting, som mange kan have problemer med, er menuen. Det er svært at finde på nogle retter, der både er nemme og lækre. De færreste ønsker at stå i køkkenet hele dagen, mens gæsterne hygger sig inde i spisestuen. Som regel skal der både fisk, kød, salat og en dessert på bordet. Desserten er ofte nem, da risalamande kan forberedes i forvejen. Ellers vælger mange ost, som er et udmærket alternativ.

Mest fisk eller kød?

Fisken kan være så simpelt som et par glas med sild og en hjemmelavet karrysalat. Eller også kan man dedikere sig lidt mere og lave for eksempel fiskefileter. En anden nem tilgang er at lave rejer og æg. Det kan være rigtigt at vælge alle tre eller kun en af mulighederne – det kommer an på mængden af kød. Kød består oftest af en flæskesteg, medister eller frikadeller. Det er tit her, det svære kommer ind. Men der er ingen grund til fortvivlelse, hvis der blot overvejes mængden af tid. Med kun en kødret på menuen, og hvis der vælges noget, der kan varmes i ovnen, bliver det ret nemt. Eksempelvis medister eller frikadeller kan varmes i ovnen, og der kan altid tilføjes en varm leverpostej fra slagteren. En salat kan nemt laves ved at snitte lidt rødkål, hakke valnødder og blande en god vinaigrette. Ovenpå kan der pyntes med mandarin både.

Spar penge ved at køre over grænsen

En af de ting, som ofte er dyrt ved julefrokoster, er mængden af alkohol. Så det er vigtigt at være velovervejet omkring, hvor det skal købes. Hvis der skal køres over grænsen, kan der ofte spares en del penge. En god snaps er ofte nødvendig, og derfor bør det straks skrives på huskelisten. Så kan der være øllen, som er det, de fleste drikker for at skylle maden ned. Sodavand og lignende skal der også overvejes. Spar op til 70% via online grænsehandel hos Netpris, og så slipper du for den lange køretur ned til grænsen. Det er især relevant, hvis du bor i de nordlige regioner.

Julen varer længe, koster mange penge

 Men trods det, at der kan spares mange penge på hjemmelavet julefrokost, kan det alligevel være en lidt vel stor mundfuld. Et alternativ kan være at købe en julefrokost hos en kok, en slagter eller lignende. Har du ikke midlerne? Lån penge her og få pengene udbetalt i dag. Det er jo kun i julen, de fleste bruger lidt over evne, så der er ingen grund til bekymring. Pengene vil hurtigt tjene sig ind. Og fordelen ved at købe sig til maden er at mængden er tilpasset, så der ikke er et bjerg af mad efter frokosten.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *