Skal der betales yderligere moms når køretøjet er momsdød?

juni 27, 2022 by Ingen kommentarer

Hvad betyder momsdød? En momsdød bil, er en bil der allerede er betalt moms for. Dette er ikke tilfældes med eksempelvis en leasingbil og hvis denne skal købes som privatperson, så skal der tillægges moms oveni, inden den bliver momsdød. Det er altså i flere tilfælde muligt at købe en bil, hvoraf du skal betale moms når du køber den som privatperson, uanset om der er tale om import eller køb indenfor landets grænser.

Du skal ikke betale yderligere moms hvis bilen er over 6 år gammel, har kørt mindst 6.000 kilometer og importeres fra et andet EU-land, hvor der allerede er betalt moms, altså hvor bilen er momsdød.  Men er du i tvivl så tag fat i os hos Motorkompagniet, så skal vi nok guide dig igennem hele processen.

Du kan slippe for told og moms ved import at den rette bil 

Der er flere biler der sælges fra udlandet, der ikke er betalt moms for. Dette betyder at det er dig som importør der hænger på regningen, såfremt du gerne vil have bilen med til Danmark og ønsker at indregistrere den på danske nummerplader. Du kan dog slippe for at skulle betale både moms og told, hvis bilens er momsdød, altså hvor momsen er betalt af tidligere ejer og ved købstidspunkter er registreret indenfor et EU-land. 

Forudsætningen for at undgå betalingen af moms og told kræver yderligere, at bilen er mere end 6 år gammel og har kørt mere end 6.000 kilometer på vejene. Du skal altså tænke dig om inden du vælger at importere en bil fra udlandet, da du rent økonomisk kan komme til at betale en hel del. 

De samlede udgifter til import at et køretøj til Danmark kan være svære at forudsige 

Det er ikke til at sige på forhånd, hvor mange penge du skal betale alt i alt, for at få lov at indregistrere en udenlandsk bil med danske nummerplader. Mest af alt afhænger prisen af den vurdering og beregning som SKAT foretager når de skal finde frem til hvor mange penge du skal betale i registreringsafgift til den danske stat.

Her er der ikke nogle faste tabeller eller tidligere eksempler der helt og aldeles kan afgøre, hvor meget du skal betale i registreringsafgift for din importerede bil. Udgifter til transporten er lidt nemmere og forudsige, ligesom at der er faste takster i forhold til syn, toldsyn, værdisættelse og køb af danske nummerplader. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *