Vælg den rette firmabil

marts 18, 2021 by Ingen kommentarer

Har du et job, der kræver, at du er meget på landevejen, så kan det være, at du har fået tildelt en firmabil. Når man bruger meget tid i bilen på sit arbejde, kan det være en god idé at have en bil særligt til formålet. Så får man nemlig en følelse af, at man er på arbejde, når man sætter sig ind i bilen. Mens man ligeledes slipper for at tage det rod, der af og til kan være på arbejdspladsen med ind i den private bil. Er du ansat i et firma, så har din chef måske valgt, hvilken slags bil du skal køre i, når du er på arbejde. Men er du selvstændig, så kan du selv foretage det store valg.

Hvad skal bilen bruges til

Er du en selvstændig erhvervsdrivende, der skal ud at have fingrene i en ny firmabil, så er noget at det allervigtigste, man skal tage højde for, hvad bilen skal bruges til. En smart og sporty vogn duer ikke, hvis man er håndværker. Hvorimod en stor varevogn med masser af plads til værktøj og grejer ikke bør være førstevalg, hvis man f.eks. arbejder som en konsulent, der ofte har møder inde i byen og derfor skal parkere bilen på små, trange parkeringspladser.

Størrelse og rummelighed

Arbejder man som sælger og er det nødvendigt, at man med sig rundt har vareprøver, så er en mellemstor eller ligefrem stor bil et godt valg. Som kørende sælger indenfor isenkram må man f.eks. ofte have kompakte kasser med sig rundt, som kan være svære at få til at passe ned i et lille bagagerum. Er du endnu ikke ansat i branchen, men synes du, at det kunne lyde spændende, så læs mere om Stelton her for at finde inspiration til, hvilke varer du som eksempel kunne have med dig rundt i din firmabil.

Hav styr på alt det praktiske

Uanset om du er selvstændig eller ansat i et firma som kørende sælger, så er der en række praktiske ting, som kan være smarte at have styr på, når man tilbringer mange arbejdstimer i sin bil. Undersøg om du er berettiget til særlige skattefradrag for de kilometer, du kører. Og find også gerne ud af, hvordan og hvorledes det hænger sammen med den kørselsgodtgørelse, som du modtager. Når du er i gang med at undersøge praktik, så kan det også være en god idé at tage et kig på, hvilken a-kasse du skal vælge. Sammenlign a-kasse priser her og vælg at samarbejde med den, der enten har den billigste pris eller det højeste serviceniveau. Hvad du vægter højst, er helt op til dig. Det er dog blot vigtigt, at du tager stilling og får dig meldt ind. Det er nemlig a-kassen, der er dit sikkerhedsnet, hvis du skulle miste dit arbejde og dermed din indtjening. A-kassen sørger for, at du kan få dagpenge, hvis du ikke længere har et job, der giver dig en løn. Det er dermed ikke et sted at spare.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *